sâmbătă, 16 iulie 2011

Victor Ponta în recital la lansarea lui Liviu Harbuz: „Desfiinţăm Ministerul Dezvoltării Regionale!”

Prezentarea oficială a lui Liviu Harbuz, candidatul USL pentru alegerile ce se desfăşoară pe 21 august în colegiul 6 din Neamţ, a prilejuit un adevărat recital pentru Victor Ponta. În conferinţa de presă organizată la Hanul Răzeşilor, preşedintele PSD a trecut cu dezinvoltură prin condiţia primarilor („Primarul nu trebuie să fie un cerşetor la poarta doamnei Udrea”), soarta libertăţii de exprimare („Prin comparaţie cu Republica Flutur, în Neamţ mai ai voie să vorbeşti!”) şi l-a atacat fără menjamente pe Adrian Rădulescu, secretar de Stat în Ministerul Agriculturii, candidatul PDL („Un candidat care lucrează pentru buzunarele unor agricultori”). Pornind de la ultima incendiere de autoturism din Piatra Neamţ, Ponta a ajuns la lumea interlopă: „PDL este complet legat de lumea interlopă. Nu numai în Neamţ, vorbesc la nivel naţional”. În privinţa schimbării directorilor de instituţii deconcentrate din teritoriu, USL are o veste care sună spectaculos: „Nu, nu-i schimbăm, le desfiinţăm cele 6.500 de posturi politice”.
Subiectul Ioan Munteanu, subiect nelipsit la toate acţiunile unde participă cel puţin un lider PSD, a avut parte de o abordare călduroasă, mai ales pe fondul speculaţiilor legate de revenirea sa în PSD: „Domnul Munteanu e un deputat care la toate voturile importante a votat contra puterii actuale pentru că a fost corect”. Mai mult, Ponta nu a luat în considerare temerile unora despre cum îşi va exercita Ioan Munteanu influenţa în rîndul primarilor în perspectiva alegerilor din august.
Cum multe întrebări au gravitat în jurul dezastrului naţional reprezentat de necheltuirea fondurilor europene nerambursabile, Vicror Ponta a anunţat una dintre primele măsuri avute în vedere de USL: „Ministerul Dezvoltării Regionale trebuie desfiinţat. Atribuţiile trebuie să treacă la regiunile de dezvoltare”.
Printre invitaţii de diverse ranguri politice a fost remarcat şi Viorel Hrebenciuc, a cărui prezenţă alături de Liviu Harbuz e considerată, de către cunoscătorii jocului politic, un semnal important în sprijinirea celebrului medic veterinar care a venit să candideze aproape de casă. Liviu Harbuz s-a născut la Piatra Neamţ, în 1962 şi este absolvent al Colegiului Naţional „Calistrat Hogaş”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu