vineri, 15 iulie 2011

Macsima culturii lui Pruteanu duce Vacanţele Muzicale la cai

Dana Macsim, şefă cu acte în (ne)regulă peste Centrul de Cultură din parohia Consiliului judeţean Neamţ, a efectuat în cursul zilei de vineri - 15 iulie 2011 o vizită de lucru şi decizie la Baza Hipică "Virgil Bărbuceanu" din Piatra Neamţ. Evenimentul s-a produs în jurul orei locale 13:00. Cu acest prilej, Dana Macsim a evaluat diverse variante pentru amplasarea unei scene pe terenul de concurs (iarbă şi gazon, unicat în România) al bazei hipice.
Motivul descinderii este mutarea locului de desfăşurare al marilor spectacole din cadrul Vacanţelor Muzicale. Iniţial, a fost vorba despre Piaţa Petrodava, după cum reiese din proiectul şi detaliile bugetare (parţiale) pe care le găsiţi cu siguranţă aici, în săptămînalul "Mesagerul de Neamţ". Dana Macsim a evaluat, potrivit martorilor oculari, şi varianta cu o scenă ridicată pe amplasamentul de iarnă al patinoarului din ştrand. Nu s-au potrivit dimensiunile... Drept urmare, manifestarea Macsimei se va ţine la cai!
Administratorii bazei hipice au refuzat cu fermitate plasarea de scaune pentru public pe terenul de concurs. În cel mai fericit caz, refacerea terenului - după o asemenea agresiune - ar dura cel puţin un an. Cum Consiliul judeţean Neamţ a respins finanţarea ediţiei din acest an a Trofeului "Virgil Bărbuceanu" la călărie, ne rămîne regretul că Dana Macsim nu se urcă în şa.
Suma solicitată de Clubul Sportiv Ecvestru, pentru competiţia care poartă numele unei glorii a sportului călare, este comparabilă cu onorariul sopranei Feliciei Filip. Virgil Bărbuceanu, cetăţean de onoare al municipiului Piatra Neamţ, e omagiat şi astăzi în lumea frumoasă a Federaţiei Ecvestre Internaţionale. Despre Felicia Filip nu am fost informaţi de echipa lui Vasile Pruteanu pe scene mari ale lumii mai cîntă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu