duminică, 24 iulie 2011

Popa Pomohaci, un mincinos

Nu eşti tăt, aşa se spune prin Ardeal de ăi de-s duşi cu capul, da' nu de tot. Adică-s duşi, da' parţial. Popa-exorcist Cristian Pomohaci, prezentat pietrenilor şi cailor din baza hipică de Sf. Mc. Foca, la Vacanţele Macsimei lui Pruteanu, e dus de tot şi fără scăpare. Minte cu o candoare neam cu patologia! Că intră în conflict cu cele sfinte la Moşuni, în Mureş, unde-şi face de cap în sutană, sub înalta protecţie a IPS Andrei Andreicuţ (urmaş discutabil la Mitropolia Clujului al rarissimului Bartolomeu Anania), nu mă doare. Dar cînd individul minte la Piatra, adus pe-o găleată de bani publici, începe să mă enerveze cumplit.
Sîmbătă seara, seducătorul popă-folclorist ne-a anunţat că se revendică la origine cu Andrei Mureşanu, cel cu versurile imnului. Nu, nu-i aşa! Mureşanu e născut fix în Bistriţa de Bistriţa Năsăud. De-aia Bistriţa se cheamă "oraşul imnului naţional". Popa exorcist şi folclorist e de loc din Rebrişoara, care e în altă parte. Din Rebrişoara e Iacob Mureşianu, alt revoluţionar de la '48. Şmecher popa, se joacă din litere... Boala "asociativă", cert localizată la etajul presupus a fi umplut cu neuroni, e confirmată şi de aceste rînduri pe care "idolul femeilor" nu le-a contestat vreodată: "Preotul Cristian Pomohaci s-a născut în Rebrişoara, Bistriţa-Năsăud, satul lui Rebreanu şi al lui Coşbuc (...)".
Cînd mulţi mergeau la şcoală serioasă, ştiau de Tîrlişua (pentru Rebreanu) şi Hordou (pentru Coşbuc), ca origini. Aşa scrie la carte. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu