marți, 5 iulie 2011

Ruinele făcătoare de minuni

Să trăiţi, să trăţi, tovarăşe căpitan!... Ţineţi minte? Ăsta era Gogu Steriade. Venea apoi Trandafir cu "Ce avem noi, aici?" Da, ce avem noi, aici?... Răspunsul corect este: noi, aici, avem nişte ruine! Deh, de la Icoana făcătoare de minuni din "BD la munte şi la mare", la ruinele proaspăt descoperite pe amplasamentul Curţii Domneşti din Piatra Neamţ, e şi nu e un drum foarte lung. Veriga de legătura e comedia.
Aflu din Realitatea că energicul poet al măslinelor şi al centralelor termice de apartament, starostele cultelor şi patrimoniului din judeţ, inegal-abilul Adrian Alui Gheorghe, a intrat brusc în trepidaţie. Nefiind dedat la rime, Gheorghe Dumitroaia, şeful Complexului Muzeal, cel de-a binecuvîntat descărcarea de sarcină arheologică a zonei, se ocupă de numărarea arcadelor. Două le-a văzut, mai caută două. Cum ar veni, specialistul din el ştia ceva, dar a semnat altceva. Chiar credeţi că Vali Bălănescu se întreba degeaba, pe 12 mai, dacă vom avea parcare subterană sau muzeu?
Pînă la alte ordine de şantier, o certitudine: mare noroc avem cu acest proiect că a asigurat fondurile necesare săpăturilor. Hai, şi o speranţă, cred că scapă şi Turnul lui Ştefan cel Mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu