miercuri, 27 iunie 2012

Chitic și Anton, adjuncții lui Pinalti

Dragoş Chitic şi Monica Anton
Dragoș Chitic (PDL) și (PP-DD) sunt, din această după-amiază, cei doi viceprimari aleși ai municipiului Piatra Neamț. Conform așteptărilor, conform negocierilor. Ședința de constituire a consiliului fost strâns supervizată pentru legalitate de prefectul Ilie Mitea. Contrar speranțelor de viteză, reținute în portofoliul eternului secretar Vasile Vișan, s-a desfășurat mai greoi decât ședința de la consiliul județean.
În prima parte, ședința a fost a fost condusă de consilierul veteran Gheorghe Dumitreasa, de departe cel mai iubit consilier din istoria modernă a urbei. L-au asistat mai tinerii () și Vasile Cătălin Drăgușanu (), cel din urmă făcându-se remarcat printr-o intervenție peste rând, sancționată de prefect. Ca o curiozitate, consiliul municipal a fost validat la ora 15:47, exact la patru ore după validarea celui județean. Odată constituit consiliul, Valeriu Andrița (PDL) a fost ales președinte de ședință pentru următoarele trei luni.
Pinalti la panou
Gheorghe Ștefan a depus cel de-al treilea jurământ de credință, ultimul după cum a reafirmat, dar nu arăta a fi în apele lui.
Se numără voturi
Când a venit rândul alegerii viceprimarilor, Vasile Ouatu (PDL) l-a propus pe Dragoș Chitic (PDL), Neculai Timaru (USL) pe colegii Aurelia Simionică și Cătălin Vasile Drăgușanu, iar Cătălin Misăilă (PP-DD) pe colega de partid Monica Anton. A urmat o dezbatere confuză asupra modalității de votare, încheiată cu apostrofări generoase la adresa consilierului Viorel Strungariu (PDL), responsabil cu votarea și comunicarea rezultatului. La final, din cele 23 de voturi disponibile, Chitic și Anton au obținut 12, Simionică și Drăgușanu – 9, două voturi fiind anulate pentru neconformitate cu regula aprobată de consilieri pentru votare, anume a se scrie „DA” în dreptul celor preferați. Comentariile venite din partea consilierului Timaru au fost trecute de primar la capitolul de război.
În încheiere, prefectul Mitea a transmis un mesaj-avertisment legat de pariul real cu bunăstarea pietrenilor, iar primarul a reluat dorința de a lucra cu Partidul Piatra Neamț.
Votarea comisiilor de specialitate a fost o formalitate, una neinteresantă pentru oamenii de presă (inclusiv doamne), care au „digerat” ședința în picioare. De loc rezervat și bine păzit a avut parte Mihaela Stoica, încă deputat, probabil viitoare city-manager.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu