duminică, 6 noiembrie 2011

Muguri de scandal în partidul lui Dan Diaconescu

Tratate mai curînd cu discreţie, punerea pe picioare şi organizarea Filialei Neamţ a Partidului Poporului – Dan Diaconescu au readus în prim-plan un personaj politic ignorat, uitat de ceva vreme. Se numeşte Mihai Fărcăşanu, a fost ofiţer MapN, are notorietate pe înfierbîntata piaţă a exploatării lemnului şi a constituit o prezenţă vie cel puţin în sezonul electoral primăvară-toamnă 2008. El a preluat frîiele organizaţiei judeţene a Partidului Noua Generaţie – Creştin şi Democrat de la Gabi Brânzei, consilier local la Dumbrava Roşie, după alegerile locale, în condiţiile dificile de după înrolarea fostului preşedinte Cristian Liciu la PSD.
Mihai Fărcăşanu a fost semnalat recent ca preşedinte ales al PP-DD Neamţ, în urma alegerilor interne ţinute pe 30 octombrie. De la înălţimea unei asemenea funcţii, într-un partid fondat şi condus de unul dintre cei mai influenţi oameni de presă contemporani, colegii săi aşteaptă ca Fărcăşanu să gestioneze cu responsabilitate şi profesionalism relaţia cu presa, creativii din publicitate şi firmele care se ocupă de diverse tipuri de printuri pe plan local.
Aşteptarea are însă baze subţiri întrucît de numele lui Mihai Fărăcăşanu şi vremea cînd era la PNG-CD se leagă episoade triste, tentative de ţeapă şi ţepe. O parte dintre datoriile electorale către două ziare locale şi un post de televiziune au fost achitate din buzunarul personal (cu facturi şi chitanţe eliberate pe partid) de Costache Lupu. Acesta candidase fără succes la Primăria Bicaz şi, apoi, într-un colegiu pentru Senat. Tot datorită lui Lupu şi în ciuda celor care pariau pe ostilitatea dintre Becali şi Liciu, partidul a beneficiat de un tratament omenesc la televiziunea care aparţinea atunci familiei Liciu. În cele din urmă, partidul şi Fărcăşanu au tras o ţeapă sănătoasă pietrenilor C.S. şi C.R., cărora nu le-au mai plătit concepţia grafică şi, respectiv, tipăriturile comandate în 2008.
Continuarea o găsiţi aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu