vineri, 25 noiembrie 2011

Cu Alexandru Mironov, după 12 ani

Alexandru Mironov revine la Piatra Neamț după 12 ani, fiind invitat de onoare la Ziua Colegiului Național Petru Rareș, organizată vineri, 25 noiembrie. În noiembrie 1999, participase la prezentarea expediției alpinistului Ticu Lăcătușu pe vîrful Dhaulagiri, în Himalaya.
De luna noiembrie, din alt an, se leagă una dintre amintirile sale de referință. Fusese invitat la o acțiune a cenaclului pietrean de science-fiction „Sigma”, condus de inginerul Dan Popescu. Seara, am fost invitați acasă la Adrian Dobrin, unul dintre promotorii locali ai SF-ului și am ascultat – în direct – la Radio Europa Liberă… căderea Zidului Berlinului. Era 9 noiembrie 1989.

Mai mult, aici , în Mesagerul de Neamţ. O viaţă pentru o idee: Alexandru Mironov, traducătorul viitorului se numeşte pagina dedicată unui "cetăţean planetar" care a fost un simbol pentru generaţia mea.
Domnul Mironov se întîlneşte astăzi, de la ora 10:00, cu mai tinerii membri ai Partidului Petru Rareş, după care urmează o mai puţin obişnuită întîlnire cu presa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu