sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Incredibil: au ieşit pietreni în stradă!...

Prima rundă de proteste împotriva cui conduce ţara, a felului (halului) în care este condusă şi a condiţiilor de viaţă a început în jurul orei 15:00, în faţa Teatrului Tineretului. Au fost în jur de 20-30 de persoane.
Pe seară, s-a produs a doua manifestaţie, lumea adunîndu-se în faţa Palatului Administrativ, în dreptul monumentului dedicat Revoluţiei din decembrie 1989. Amănunte de la faţa locului şi de pe traseul demonstraţiei aţi găsit deja aici, transmise aproape în timp real. Iată cîteva fotografii mai speciale, însoţite de cîteva explicaţii:

 Radu Dobândă este un cunoscut revoluţionar local. A fost director de scenă la Teatrul Tineretului, înainte de 1990. Pe vremea lui Ceauşescu a fost condamnat pentru trecerea ilegală a frontierei, în urma unui proces public ţinut la Clubul Tineretului. În primăvara anului 1990 a făcut greva foamei la Turnul lui Ştefan cel Mare, alături de alţi cîţiva pietreni din grupul de opozanţi condus de Ioan Roşca, pentru susţinerea Punctului 8 din Proclamaţia de la Timişoara.
 De departe, cei mai cunoscuţi manifestanţi, care au şi mărşăluit pe traseul TT - Hotel Ceahlău - Muzeul de Istorie - Casa de Cultură - sediul PDL - TT, sînt membrii familiei Strătilă: Ion, Cezarina, Oana şi Carina (de la stînga la dreapta). Participarea lor a descurajat, cu certitudine, orice tentativă de intervenţie împotriva manifestanţilor din partea organelor de ordine.

 Ion Strătilă face declaraţii pentru postul de televiziune Antena 1.
 









Participanţii la protest s-au mobilizat unii pe alţii şi, iniţial, şi-au dat întîlnire duminică, în acelaşi loc, de la ora 14:00. Mulţi dintre ei au decis ulterior să se adune mai devreme, la ora 11:00, în faţa sediului PDL de pe Bulevardul Republicii, după ce aflaseră de o conferinţă de presă programtă la acea oră.
Indiferent de oră, ziariştii au o certitudine: pe lumină ne va fi mai uşor să-i fotografiem pe "supraveghetorii" care în această seară se întreceau a ne filma pe noi. Cu alte cuvinte, vai de mama lor de papagali de la filaj!
A fost sîmbătă 14 după vineri 13, ceea ce se zice că ar fi mai rău decît marţi 13...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu