luni, 9 ianuarie 2012

Victorie fără glorie: am scăpat de Mihaela Ignatovici Lazăr!

Mă întreabă lumea dacă jubilez şi cînd mă duc cu şampania promisă de ani de zile la Consiliul judeţean, la foştii mei colegi, în cinstea eliberării Neamţului de sub asuprirea Mihaelei Ignatovici Lazăr... Nu, nu jubilez în nici un fel - DIE KREISFÜHRERIN trebuia dată afară în şuturi, nu merita privilegiul unei demisii ca parte a ultimei zvîcniri dintr-un joc de forţă. Iar cu şampania, poate consolidată cu nişte palinkă adevărată, am să trec miercuri. Să văd pe vreunul că are tupeul să nu mă lase să trec de poartă că încep să ţin pe scări un seminar despre adopţii internaţionale!
Textul serii îl găsiţi deja aici, în ediţia on-line a Mesagerului, cu multe link-uri de aducere aminte. E privilegiul ziarului fiindcă fără acest ziar nu aflaţi voi în veacul-vecilor isprăvile cucoanei. Strict pentru arhiva personală îl pun şi aici:

Se spune că revenirea din concediu a preşedintelui Vasile Pruteanu ar fi făcut o primă „victimă” în persoana Mihaelei Ignatovici Lazăr, secretarul judeţului. E nimeni alta decît partenera lui de nădejde – dovedită cu acte în regulă – în toate „manoperele” care implică Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Consiliul judeţean cel puţin în afacerile familiei Pruteanu. Pentru conformitate, o parte din dovezi le găsiţi aici, aici, aici  Asta fără a omite şi acoperirea directă a abuzivei MIL, păstrată în funcţie după limita de pensionare, după cum vedeţi  aici. Capacul pare a fi fost pus de scandalul diplomatic germano-român ce stă să explodeze, după cum aflaţi de aici.
În realitate, Pruteanu nu a revenit la lucru – a fost doar într-o vizită de lucru pe la CJ. El se află pînă la începutul lunii februarie în concediu medical şi nu a prezentat vreun document legal din care să rezulte scurtarea concediului cu pricina. Cu alte cuvinte, poate oferă cineva măcar explicaţii pentru cheltuielile efectuate cu amenajarea prematură a biroului de la parterul Palatului Administrativ. Cît priveşte tentativa de a prelua frîiele deţinute legal de vicele Mircea Pintilie, se confirmă că ridicolul şi aberaţia ţin de natura celui care şi-a îmbogăţit ilegal fiica farmacistă pe banii noştri. Iar presiunea legată de votarea unui buget judeţean pe care nu l-a negociat el îşi spune cuvîntul. Fără pîrghii de influenţare a primarilor de comune, Pruteanu se poate preocupa liniştit de recuperarea genunchiului.
Pe de altă parte, se acreditează ideea falsă a plecării MIL la pensie pe fondul unor contre cu Pruteanu. Eronat! MIL este deja pensionară, are dosar în regulă, dar activitatea ei a fost prelungită prin dispoziţia lui Pruteanu. Ca urmare, ori se revoca dispoziţia (asta putea s-o facă liniştit interimarul Pintilie, dar n-a avut curaj!), ori demisiona ea. Potrivit surselor noastre de încredere din CJ, tot circul de luni, duminică şi sîmbătă a ţinut de disperarea MIL de a se pune la dispoziţia oricui îi garanta supravieţuirea în funcţie. Ea demisionase de fapt încă de vineri!
Dramatic pentru situaţia actuală din CJ Neamţ, în afară de autobăgarea în seamă a lui Pruteanu, este că nu s-a găsit altă soluţie pentru interimat ca secretar al judeţului decît Cristina Mititelu, eterna pupilă a MIL, cunoscătoare de Drept via Legis şi LexExpert, maestră neîncoronată la Solitaire, altfel decăzută cu temei de la Direcţia juridică pe motiv de însănătoşire a organigramei consiliului.

Am mai aflat că Pruteanu i-a făcut fostei colaboratoare indispensabile urări de spor la pensie. O culme a cinismului din partea unui personaj care n-a avut niciodată simţul măsurii. Revin, sigur apar detalii din culise.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu