joi, 9 aprilie 2015

Minunatul Tianu Burduja

Dacă vi se pare că-l vedeţi pe stradă prin Piatra Neamţ pe tânărul domn din poza alăturată, să ştiţi că nu vă înşelaţi. Este chiar el. Nu cred că dă autografe, dar o strângere de mână şi o fotografie sigur acceptă. Eventual în faţa Şcolii generale nr. 3, unde doamna învăţătoare Maria Pricop, bunica sa, a făcut istorie.
Sebastian “Tianu” Burduja e venit de marţi acasă cu oarece treburi oficiale din partea Băncii Mondiale, unde e expert pe politici sociale. Fondator al Ligii Studenţilor Români din Străinătate, blindat cu studii adevărate în SUA, Tianu e dovadă a ce înseamnă cetăţeanul planetar plecat de aici. Părinţii săi, Marinel şi Mariana Burduja, membri de vază ai Partidului “Petru Rareş”, au de ce şi pentru ce să fie mândri.
Pe partea misiunii, Tianu a avut şi mai are întâlniri cu oficiali locali şi din regiune. Ca două repere doar, prefectul Angheluţă şi-a mărturisit încântarea, iar preşedintele Buzatu de la Vaslui mai avea puţin să-l… înfieze.
Cât priveşte partea de inimă şi emoţie, Dan Ostahie de la ALTEX a sughiţat la greu, de la o distanţă rezonabilă, în numele şi în contul cuiva de la mai mare distanţă. Sora lui, Lucia Gradinariu, emblemă a şcolii pietrene, e stabilită în SUA. A fost eleva simbol a doamnei Pricop.

Nimic nu-i întâmplător în Săptămâna Mare... Lunga poveste postată marţi e din acelaşi film. Pentru cunoscători, nu pentru angajatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu