miercuri, 5 decembrie 2018

Mesagerii Cerului au colindat la Piatra Neamţ

Corala Armonia, consacrată în această vară, încă o dată, drept cel mai bun bărbătesc bărbătesc din lume a deschis practic sezonul sărbătorilor de iarnă, în Piatra Neamţ. S-a întâmplat marţi seară, la Cinematograful Dacia, cu prilejul unui concert de colinde oferit de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” al CJ Neamţ, semn că se mai întâmplă şi minuni pe acest pământ chinuit al Neamţului.
La Jocurile Mondiale Corale, desfăşurate la Tshwane, în Africa de Sud (4-14 iulie 2018), corala care activează sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului (altă minune! – n.a.) şi singura care a reprezentat România a participat la trei secţiuni – Cor bărbătesc, Muzică sacră a cappella şi Folclor a cappella – şi a câştigat de fapt două medalii de aur (la primele două categorii) şi una de argint. În competiţie au fost înscrise peste 300 de coruri din 62 de ţări.
Marţi seară, Armonia ne-a uns sufletele cu sclipiri de perfecţiune. (Amănunte în Mesagerul.)

Colindul „Ce bucurie ar fi”, poate emblema cea mai cunoscută a coralei, răsună deja din înregistrările făcute în sală. Iată-l, mai jos, într-o versiune consacrată, via doxologia.ro:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu