Pe 7 noiembrie, când unii încă aniversează Marea Revoluție Socialistă din Octombrie, primăria pietreană a scos pe piață precizări „în urma informațiilor incomplete vehiculate în presă în ultima perioadă referitoare la numărul de locuri pentru spectatori rezultate în urma restaurării clădirii Teatrului Tineretului”. Suportul este un comunicat de presă asumat de Biroul comunicare și management integrat. Precizările sunt mincinoase cu desăvârșire.
Se spune că furnizorul de scaune a respectat caietul de sarcini întocmit în baza proiectului. Cotidianul „Ceahlăul”- marcă înregistrată și săptămânalul „Mesagerul de Neamț” au demonstrat cu vârf și îndesat defecțiunile și prostiile din caiet. A te conforma tâmpeniilor nu e subiect de laudă. Chiar și așa nu au reușit să le potrivească. Pentru stal proiectul prevedea 154 de locuri. În comunicat scrie 174, în realitate sunt 156 (renumărate astăzi de directorul Liviu Timuș) și se pot monta încă 6, mai greu 8, din cauza gurilor de ventilație, în spațiul cunoscut ca loja actorilor. Deci, maxim 164 locuri. În caietul de sarcini era vorba de 140 montate plus 16 bucăți de rezervă. În același caiet figurau 96 scaune pentru loje și 82 la balcon. În loje nu încap mai mult de 64, număr reținut în comunicat. Bine reținut e și numărul scaunelor de la balcon (48) fiindcă-s deja montate și altele nu mai încap. Ușor de înțeles cine și ce a respectat. Că unii nu pricep diferența între 96 și 64, respectiv 82 și 48, e problema lor. Greu e și cu adunările. Primăria raportează 286, cu două mai mult ca înainte, în realitate sunt 268. Cu încă maxim 8 ajungem la 276. De unde au scos gogonata cu 284 locuri înainte de renovare? Mister. De fapt și de drept, Teatrul Tineretului a avut 346 locuri: 252 în stal, 62 la lojă și 32 la balcon. Dacă tăiem balconul, nefuncțional de la o vreme, tot rămân 314 locuri. De unde rezultă că numărul de locuri a crescut prin scădere!
La fel s-au încucat cei din primărie cu dimensiunile scaunelor. Lățimea suplimentară de 10 cm nu se referă la scaunele vechi, ci la cele similare cu ale Teatrului „Odeon”, propuse ca model la un moment dat. Oricine poate verificarea la fața locului. Mai mult, se pot viziona „capodoperele” pentru loje. Până la noi, nimeni nu văzut asemenea scaune (vezi foto) cu... înălțător sub șezut. Nici până azi nu le-au nimerit la repararea dimensiunilor, dovadă stând corespondența dintre arh. Smărăndița Gâlea (șefa de proiect) și compartimentul tehnic de la SC Eurodidactica SRL. Pe 6 octombrie le semnala că scaunele din al doilea rând al lojelor sunt mai scurte cu 5 centimentri, la orizont apărând o soluție de „încălțare” a scaunelor. Dar, asupra acestor detalii primăria nu se apleacă absolut deloc.
Neoficial, ni s-a comunicat că minciunile au fost livrate comunicatorilor de ing. Florin Bălușescu, managerul de proiect. E așteptat în continuare să se documenteze la fața locului și e rugat să seama de un amănunt: la teatru se stă cu fața la scenă. Ruletă de măsurat este la secretariat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu