joi, 23 iunie 2011

Miliţienii lui Asandei



Zicem prea des că omul sfinţeşte locul, deşi subconştientul ar vrea să spună că uneori îl contaminează. În cazul Poliţiei Rutiere nemţene, sectorul de lucru Piatra Neamţ, se vede treaba că locul şi datinile împămîntenite nu au nimic împotriva noului şef, Cezar Asandei, şi nici invers.
Sîmbătă – 18 iunie, noaptea, agenţii rutierişti prestau cu elan, visînd la amenzi peste plan, pe clasicul amplasament de la Pod Căprioara. În plasa lor, ţesută cu abilitate, a căzut şi o doamnă, care conducea încet, dar expirînd o alcoolemie de 0,19 la mie. Probabil că alcoolemia – iar nu frumuseţea doamnei - le-a dat agenţilor nebănuiţi fiori profesionali. Redactarea procesului-verbal a durat cam jumătate de ceas, timp în care nici să-i mituieşti n-ar fi observat autoturismele conduse agresiv de tineri a căror energie, de bună-seamă, se întemeia pe aerul curat de la Tequila. În tot acest timp, mai spre oraş, pe trasee şi în locuri deja consacrate, orice turist modest putea saluta şi aplauda raliurile şi maşinile parcate prin intersecţiile cu crîşme. În cele din urmă, agenţii de la Căprioara au desăvîrşit constatarea şi, aproape uluitor, au realizat că maşina are nevoie de şofer. După o profesionistă evaluare la faţa locului, cheile i-au fost înmînate soţului doamnei rămase, în condiţiile legii, fără permis. Faza e că miliţienii au uitat să îi pună şi soţului fiola! Desigur, spre bucuria, dar şi îndreptăţita îngrijorare de cetăţeni responsabili, a unui grup de sincere gazde, utilizatoare de taxiuri, care îi aşteptam pe „eroii” de la Căprioara undeva, pe o terasă.

Notă: Aşa s-a nimerit, asta e: poliţişti, două de la Rareş, miliţieni... Următoarea, garantez, o prinde şi pe Ilknur Pintilie. Cine merge la Marea Neagră ştie deja de ce.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu